beats by dre cheap

Trojanski konj

Iako trojanski konj nije bio živ, on je samo jedan dokaz da ljudska mašta najbolje funkcionira tek kad se izmišljava način kako što efikasnije ozljediti drugo ljudsko biće. Evo popisa samo nekih životinja koje su upotebljavane u te svrhe.

Šišmiši - njihovu uporabu osmislio je stomatološki kirurg Lytle S. Adams i to potkrijepio ovim činjenicama: kreću se u velkom broju, mogu nositi teške predmete, snalaze se noću, a danju skrivaju u mračnim prostorima, poput industrijskih postrojenja. Šišmiši mogu hibernirati i tada ne trebaju hranu ni piće. Plan je bio ispustiti šišmiše, na koje su zakačene bombe, iznad industrijskog dijela Japana. Šišmiši će noć provesti u letu, a kad svane jutro sakrit će se unutar industrijskih postrojenja. Detonatori sa satom ujutro će detonirati bombe i time uništiti postrojenja. Ideja je prihvaćena i odobrena od predsjednika Roosvelta, no koliko je poznato nikad nije sprovedena u praksi.

Psi - psi nisu korišteni samo za napad na ljude, već i na strojeve. Rusi su tijekom 2. svjetskog rata trenirali pse izgladnjivanjem. Nakon par dana gladovanja pustili bi pse, a hranu su im ostavljali ispod tenkova. Nakon nekog vremena psi bi naučili tražiti hranu ispod tenkova. Kasnije su na te pse stavljali eksploziv koji bi detonirali kada bi pas došao ispod tenka. Na taj su način uništili oko 300 njemačkih tenkova.Golub - biheviorist B. F. Skinner pokušao je tijekom 2. svjetskog rata napraviti projektil navođen golubima. Ideja je bila da se u projektil smjeste 3 goluba od kojih će svaki vidjet dio slike onoga što se nalazi pred projektilom. Dok god svaki od njih vidi metu, trenirani golubovi ne reagiraju, no čim skrenu s putanje golub koji ne vidi metu ispravlja putanju projektila. Iako su svi bili skeptični Skinner je na kraju dobio 25.000$ za svoj projekt, no unatoč nekim uspjesima nitko ga nije shvaćao ozbiljno, te je taj projekt u konačnici propao.

Mačka - iako su mačke prvi put u ratovanju upotrijebljene u borbi između Perzijanaca i Egipćana, kada su perzijanci skupili tisuće mačaka i pustili ih na bojište prije borbe, zbog čega su se egipćani predali bojivši se da ne ozlijede koju mačku, najbizarnija uporaba mačaka desila se za vrijeme drugog svijetskog rata.  Naime nekom je palo na pamet iskoristit mačji instinkt da ostane suha, tako što bi ju se zvezalo za bomu koja bi bila ispuštena prema brodu. Mačka vezana za bombu trebala je, vođena svojim instinktom, upravljati bombom prema brodu kako se ne bi smočila. Nažalost eksperiment je propao jer su se mačke onesvješčivale zbog rijetkog zraka. Da mi je znat kak su sam to skužili. Možda se onesvijeste jer se boje visine!

+++--¸¸¸¸(Malo Zabave)¸¸¸¸--+++
http://dawg.blogger.ba
01/12/2007 14:34