found this retro layout at HOTFreeLayouts.com :: MyHotComments

+++--¸¸¸¸(Malo Zabave)¸¸¸¸--+++

Za one koji hoce da se zabave

17.12.2007.

Pricam ti pricu

Lagali su me! Nađoh tekst o originalnim završecima poznatih bajki. Pa da krenemo:

Pepeljuga - u originalnoj priči Pepeljuga je ubila prvu mačehu kako bi se njen otac mogao oženit za drugu, koja je onda dovela svoje kćeri i sve je išlo dalje po starom. U svakom slučaju djeca bi se malo teže suosjećala s kujom koja je dobila ono kaj je tražila!

Uspavana ljepotica - U današnjoj priči nju probudi princ poljubcem, a u originalu ju probudi ritanje upravo rođenih blizanaca. Nju je naime kralj okino dok je spavala i ona je rodila blizance. Kad se ova zbudila kralj je pobego obećavši joj brak, no zaboravio je reći da je on već oženjen. Kad se ova s klincima konačno pojavila na dvoru kraljica ju pokušava ubiti. Na kraju se naša ljepotica ipak udaje za kralja. Nekak sam dojma da je ova priča ipak nekako bliža realnosti nego bajci.

Snjeguljica - na kraju Snjeguljice zlu vješticu ne probode princ, već ju natjeraju da pleše u užarenim željeznim cipelama, od čega na kraju i umre.

Mala sirena - pa ne znam kak da vam ovo velim, al ne završava dobro. Mala sirena može na kopno jedino ak popije poseban napitak od koje se osoba osjeća kao da hoda po noževima. Iako je ona odlučila popit taj napitak, princ se ženi za drugu, a ona odlučiti okončati svoj život.

A ja sam mislio da mi je život u qrcu i poželih živjeti u bajci. Zajebi to! Živio bosanski zdravstveni sustav i visoki porezi..